Zimski kamp iz ugla deteta - Beogradski jezički kamp 2024
slajder-blog-1-1280x720.jpg

Zimski kamp iz ugla deteta

EQUILIBRIO zimski kamp je period od nedelju dana.Svakog dana traje od 9h do 17h.U zimskom kampu deca imaju obezbeđenu hranu i vodu. Dobro je sto je EKI zona bez telefona.

Ugao deteta

Ja imam jedanaest godina i zovem se Relja. Equilibrio zimski kamp je mesto gde mogu da se odmorim sa drugarima. Na Equilibrio kampu se igram sa drugarima jedem ukusnu hranu pričam na engleskom… Meni je bilo najzanimljivije kad smo išli na pijacu. Tada smo kupovali voće i povrće i učili nove reči. Na kampu mi je bilo vrlo začuđujuće to što su svi pričali na engleskom i da smo jedino smeli da pričamo na srpskom kad nismo znali reč. Kada sam počeo da idem na kamp krenuo sam rapidno da učim engleski. Prvog dana nisam želeo da idem jer nisam smeo da koristim telefon, ali drugi dan čim sam ustao probudio sam roditelje i rekao im ,,Mama požuri zakasniću na kamp”. Kada sam skontao da je tek sedam sati, a da kamp kreće u devet bio sam tužan. Ali 2 sata kasnije opet sam bio srećan.

Učenje

Tema kampa bila je zdrava ishrana. Učili smo o svom voću i povrću.Svaki dan smo učili nove reči bar sat vremena. Kroz to učenje skontao sam da jedini volim drugačiju hranu na kampu. Bio je samo jedan dečak koji je voleo istu hranu kao ja i kasnije kad sam pričao sa njim naučio sam da živi u istoj ulici kao i ja. Svaki dan posle učenja bismo otišli napolje a to me dovodi do sledećeg podnaslova.

Zabava

Često bismo otišli u park koji je bio pored zgrade.Tu smo se igrali i naravno pričali na engleskom. Svaki dan posle učenja bismo izašli u park ili u šetnju. Kao što sam ranije spomenuo najzabavnije mi je bilo kad smo otišli na pijacu. Na pijaci smo igrali igru. Pravila igre su bila da koju god voćku ili povrćku ne znaš moraš da je kupiš i kad se vratimo u apartman moraš da je opereš i pojedeš. Ja jedino nisam znao kako se kaže krastavac ali od tada znam. Bilo mi je lepo i od tada sam čekao sledeću zimu.

Moja drugarica Saša je za kamp rekla sledeće:

“Na EQUILIBRIO kamp sam išla u prvom razredu. Tema kampa bila je zdrava ishrana. Svaki dan smo pričali na Engleskom i igrali se. Upoznala sam puno novih drugara. Vema često smo iši napolje i u park. Slušali smo muziku koju volimo, ali smo i dosta pričali jedni sa drugima. Poslednjeg dana smo isli na dodelu najkampera.

 Bilo mi je mnogo lepo i jedva čekam sledeću avanturu.”

I ja jedva čekam sledeću zimsku avanturu sa EQUILIBRIO školicom jezika.

Relja Petrović