Medjunarodni ispiti iz nemackog za osnovce | EQUILIBRIO JEZIČKI KAMP

Međunarodni ispiti iz nemačkog jezika za osnovce

nemackiblog

Godinama unazad i deci od 10 do 14 godina omogućeno je sticanje sertifikata iz nemačkog jezika. Deca ovog uzrasta mogu polagati ispite za sertifikate u okviru četiri ponuđena nivoa. Oni se mogu odlučiti za  Kompetenz in Deutsch 1, koji odgovara nivou A1, Kompetenz in Deutsch 2 (A2), Zertifikat Deutsch (B1) i Zertifikat B1 (modular). Svi nivoi utvrđeni su na osnovu skale Zajedničkog jezičkog okvira Saveta Evrope.

Ispite oraganizuje Gete Institut u saradnji sa Centrom za učenje i nauku Univerziteta Frajburg (Švajcarska) i Centrima za učenje nemačkog kao stranog jezika u Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj.

Svaki od ispita sastoji se iz četiri dela: slušanje, čitanje, usmeno izražavanje i pismeno izražavanje.

A1- Kompetenz in Deutsch 1 je ispit na osnovu kojeg se utvrđuje jezička sposbnost mladih za snalaženje u svakodnevnim životnim situacijama, kao što su: boravak u školi, porodica, hobi itd. Testom se ocenjuju sve četiri jezičke veštine. Međutim, najvažnijim se smatraju čitanje i slušanje.

A2- Kompetenz in Deutsch 2 potvrđuje sposobnost pojedinca za svakodnevnu komunikaciju u različitim okolnostima, koje se uglavnom tiču života mladih.

B1- Zertifikat Deutsch für Jugendliche je ispit koji odgovara ispitu B1 Zertifikat Deutsch. Razlika je u tome što su teme prilagođene interesovanjima mladih. Kod ovog testa, posebna pažnja se posvećuje usmenom izražavanju.

Zertifikat B1 (modular) nudi mogućnost polaganja po modulima, što znači da se svaki od četiri dela testa može polagati zasebno, i to u različitim terminima.

Pročitajte info o Letnjem jezičkom kampu

Pročitajte info o Zimskom jezičkom kampu

Pročitajte ostale Korisne tekstove