Medjunarodni ispiti iz engleskog za osnovce | EQUILIBRIO JEZIČKI KAMP

Međunarodni ispiti iz engleskog jezika za decu osnovce

engleskimedj

Međunarodni Kembridžovi ispiti iz engleskog jezika namenjeni su deci uzrasta od 7 do 12 godina. Uključuju aktivnosti i vokabular koji su poznati deci širom sveta. Postoje tri nivoa ovih testova - Starters, Movers i Flyers. Sastavljeni su tako da učenicima predstavljaju užitak, a ne napor. Na kraju testa svi dobijaju prolaznu ocenu, a razlika je samo u osvojenim bodovima.

YLE Poletarci” - YLE STARTERS

Ispit je namenjen deci uzrasta od 7 do 9 godina. YLE „Poletarci”(Starters) je prvi od tri nivoa Kembridžovih ispita iz engleskog jezika za najmlađe (poletarci, letači i piloti – starters, movers i flyers). Proveravaju se sve četiri jezičke kompetencije: slušanje, čitanje, pisanje i govor. Ovaj ispit će podstaći decu da uče engleski jezik sa zadovoljstvom i da razviju pozitivan stav prema testiranju znanja od najranijeg uzrasta.

YLE „Letači” - YLE MOVERS

Ispit YLE „Letači” (Movers) je drugi od tri nivoa Kembridžovih ispita iz engleskog jezika za najmlađe. Ovaj ispit je namenjen deci koja od 9 do 10 godina. Od učenika se očekuje da razumeju osnovne jezičke konstrukcije na engleskom, da odgovore na jednostavna pitanja o sebi i da odgovore na jednostavna pitanja u vezi sa pričom koju su prethodno čuli.

YLE „ Piloti” YLE FLYERS

Ispit YLE „Piloti ”(Flyers) je najviši nivo Kembridžovih ispita iz engleskog jezika za najmlađe. Namenjen je deci od 10 do 12 godina. Ovaj ispit je potvrda da učenici razumeju osnovne jezičke konstrukcije i da mogu da se snađu u svakodnevnim komunikacijskim situacijama. Takođe, od učenika se očekuje da mogu da razgovaraju i upoređuju dve fotografije ili priče na engleskom, da ispričaju ili napišu kratku priču i da upotrebe rečenice u prošlom vremenu prepričavajući neki događaj.

Ispiti za starije osnovce

KET i PET FOR SCHOOLS ispiti su namenjeni deci koja pohađaju više razrede osnovne škole. Odgovaraju nivoima A2 i B1 na skali Zajedničkog jezičkog okvira Saveta Evrope.

KET FOR SCHOOLS  je Kembridžov ispit koji na skali Zajedničkog jezičkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku A2. Učenici koji polože ovaj ispit mogu da se snađu u svakodnevnim situacijama u zemljama engleskog govornog područja. Ovim ispitom se proveravaju sve četiri jezičke kompetencije: govor, slušanje, čitanje i pisanje. Može se polagati pismeno ili preko kompjutera.

PET FOR SCHOOLS je sledeći nivo Kembridžovih ispita iz engleskog jezika i dobar početak za polaganje ozbiljnijih ispita koji slede. Na skali Zajedničkog jezičkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku B1.  Može se polagati pismeno ili preko kompjutera. Položen ispit je potvrda da dete može uživati u konverzaciji sa vršnjacima u zemljama engleskog govornog područja. I ovim ispitom se proveravaju sve četiri jezičke kompetencije: govor, slušanje i čitanje, pisanje.

 

Pročitajte info o Letnjem jezičkom kampu

Pročitajte info o Zimskom jezičkom kampu

Pročitajte ostale Korisne tekstove