Beogradski letnji jezički kamp za starije osnovce | EQUILIBRIO JEZIČKI KAMP

Beogradski letnji jezički kamp za starije osnovce

infookampuslika

OPIS PROGRAMA

Za učenike od V do VIII razreda koji žele da provedu deo letnjeg raspusta na zabavan i kreativan način, imamo sjajan predlog: učestvovanje na Beogradskom letnjem jezičkom kampu na engleskom ili nemačkom jeziku!

Tokom leta 2017. godine organizujemo druženje beogradskih osnovaca i osnovaca iz Srbije u okviru Beogradskog jezičkog kampa. „Kampovaćemo“ na engleskom ili nemačkom jeziku, prepodne u učionici, a popodne napolju. Kamp je zamišljen kao celodnevni program druženja i učenja engleskog ili nemačkog jezika, kroz interaktivne jezičke radionice.

Program se realizuje u Jezičkom centru EQUILIBRIO KIDS, u centru grada (Strahinjića bana 14) i na Novom Beogradu (naselje Belville). Družićemo se svakog radnog dana od 10 do 17h, u učionici i u prirodi, u malim mentorskim grupama, u proseku od 6 do 8, maksimum 10 polaznika.

Dodatne informacije o kampu za učenike iz Srbije pročitajte klikom na INFO ZA UČENIKE IZ SRBIJE I SRPSKE DIJASPORE.

OPŠTE INFORMACIJE O KAMPU

kamp je namenjen osnovcima od V do VIII razreda
trajanje kampa je dve nedelje, radnim danima od 10h do 17h
I smena - od 19. do 30. juna 2017.
II smena - od 03. jula do 14. jula 2017.
III smena - od 17. jula do 28. jula 2017.
ukupan nastavni fond je 60 školskih časova (nastavnih i vannastavnih aktivnosti)
jezici u ponudi su engleski i nemački (učenik se sam opredeljuje za jezik)
ulazno testiranje je obavezno (neophodno je predznanje iz engleskog ili nemačkog jezika)
nastavni plan je usaglašen sa gradivom osnovnih škola
radi se u malim mentorskim grupama (od 6 do 8, maksimum 10 polaznika u grupi)
broj mesta na kampu je ograničen

NASTAVNI DEO KAMPA

Družićemo se u učionici svakog radnog dana od 10h do 12:30h. Tri školska časa, svakog radnog dana tokom trajanja kampa, usmerićemo na razvijanje različitih jezičkih veština i porast samopouzdanja pri korišćenju jezika. Rad u malim grupama doprineće lakšem i bržem usvajanju stranog jezika po izboru.

Nakon prvog nastavnog dela od dva školska časa, očekuje nas kratak predah, kako bismo se dodatno naoružali koncentracijom za predstojeću konverzacijsku radionicu, gde ćemo pokazati koliko smo kreativni i brzi, i to ne samo kroz samostalan, već i kroz timski rad!

Na potpuno drugačiji i nesvakidašnji način obrađivaćemo teme koje su predmet našeg interesovanja i podsticati razvoj različitih talenata, ali na stranom jeziku! Osim toga, steći ćemo neprocenjivo znanje o kulturi, tradiciji običajima naroda čiji jezik učimo.

„Asocijacije”, „memorije” i „muzičke stolice” samo su neke od igara koje čekaju naše drugare u borbi za izbor naj kampera 2017!

Takmičićemo se u kvizovima znanja, slušaćemo popularne pesme na engleskom i nemačkom jeziku. Gledaćemo interesantne dokumentarce o poznatim ličnostima i engleskoj ili nemačkoj tradiciji.

VANNASTAVNE AKTIVNOSTI KAMPA

Druženje  u učionici završava se u 12:30h, kada ćemo napraviti pauzu za ručak i spremiti se za ono što sledi – druženje u multimedijalnim učionicama ili na izletima u prirodi!

Naša druženja podrazumevaće aktivno učestvovanje u jezičkim pričaonicama, kreativnim radionicama, kvizovima znanja, karaoke obračunima, filmskim projekcijama. Ići ćemo na izlete, takmičiti se u mozgalicama, sportskim i jezičkim aktivnostima, upoznavati naše drugare iz Srbije sa znamenitostima i lepotama Beograda, i to sve na engleskom ili nemačkom jeziku!

Što je najvažnije, steći ćemo nova drugarstva i čuvati najlepše uspomene sa kampa do sledećeg leta.

Sve ovo samo je deo aktivnosti koje očekuju naše drugare u takmičenju za izbor naj kampera 2017!

JEZIČKE IGRE BEZ GRANICA

Savski kej i Kalemegdan idealne su destinacije za konverzacijske vežbe u prirodi. Ali to nije sve! Podsticaćemo komunikaciju među kamperima kroz niz uzbudljivih takmičarskih igara u kojima će biti aktivni i jezički, ali i sportski. Uživaćemo u prijatnom ambijentu beogradskih parkova i pritom jačati i sportski i jezički duh.

KREATIVNE JEZIČKE RADIONICE

Multimedijalna učionica Centra EQUILIBRIO biće nam velika podrška u procesu usvajanja stranog jezika. Zahvaljujući opremljenosti nastavnih centara savremenom multimedijalnom opremom gledaćemo filmove na velikom projektnom platnu, pevati karaoke i negovati svoje talente, koji će naš proces učenja učiniti nesvakidašnjim, uzbudljivim i nezaboravnim!

SPORTSKI DANI U PRIRODI

I ove godine ćemo za sve učesnike Beogradskog jezičkog  kampa organizovati sportsko druženje, osmišljeno kao niz takmičarskih aktivnosti po grupama. Naši kamperi boriće se za titulu najsportiste Beogradskog jezičkog kampa 2017. i simbolične sportske nagrade.

POSETA JEDNOM BEOGRADSKOM SALAŠU

Ovaj celodnevni izlet biće prava letnja avantura za sve naše kampere. Uživanje u čarima srpskog seoskog ambijenta, mnogo druženja u prijatnoj hladovini, jahanje konja uz usvajanje vokabulara vezanog za životinje i prirodu, nacionalnu nošnju i kuhinju, niz različitih radionica uz ukusno posluženje i tradicionalni ručak, samo su neke od aktivnosti kojima će biti posvećen ceo jedan dan Letnjeg jezičkog kampa.

JEZIČKI LAVIRINT

Naša vesela družina preuzeće i ove godine potpuno nove i uzbudljive uloge. Upustiće se u avanturu kakvu su do sada viđali samo na filmu ili video igrici. Jačajući timski duh, razvijajući logiku, moć zapažanja i maštu, rešavaće niz zamršenih zagonetki i komplikovanih zadataka na engleskom ili nemačkom jeziku sa ciljem da otkriju misteriju koja se iza nih krije. A nagrada? Nagrada će se kriti u rešenju poslednjeg zadatka.

POSETA MUZEJU AFRIČKE UMETNOSTI

Najbolji način da upoznamo druge zemlje i njihove narode jeste da se uputimo u njihovu umetnost i kulturu. Ali to nije sve, poseta Muzeju afričke umetnosti za sve ovogodišnje kampere biće jedno potpuno nesvakidašnje iskustvo. Imaće prilike, ne samo da obiđu aktuelne postavke muzeja i saznaju mnogo o životu afričkih naroda, već i da na nekoliko sati postanu deo njihove kulture i to kroz učešće u izuzetno atraktivnim, a pre svega interaktivnim radionicama.

UPOZNAVANJE KULTURE AMERIKE I AUSTRIJE

Na kulturnim popodnevima, obogatićemo svoja znanja o zemljama, kulturi i narodu čiji jezik usvajamo. Ovoga puta bavićemo se drugim govornim područijma. Znanje engleskog jezika obogatićemo, ne samo raznovrsnim zanimljivostima iz američke kulture, već i malo drugačijim vokabularom tipičnim za američki kontinent. Upoznaćemo se sa austrijskom, veoma zanimljivom kulturom, ali i jezičkim specifičnostima ovog nemačkog govornog područja. Takmičićemo se u kvizovima znanja, a najbolje poznavaoce kulture očekuju fenomenalne nagrade!

AVANTURA PARK NA ADI

Da bi naša jezička avantura bila zaista nezaboravna, potreban je još samo jedan neodoljivi sastojak- takmičenje timova naših kampera na poligonima Avantura parka na Adi. Nadmetaćemo se u različitim tipovima uzbudljivih igara orijentacije u prostoru, odmeravaćemo snagu u aktivnostima poput navlačenja konopca ili štafete, nadmudrivati se u igrama iznenađenja, a sve to uz mnogo smeha i odlične zabave.

Učešćem na Beogradskom letnjem kampu 2017:

usavršićemo svoje znanje engleskog ili nemačkog jezika
povećaćemo stepen samopouzdanja u komunikaciji na stranom jeziku
srušićemo jezičke barijere i osloboditi se u komunikaciji sa drugarima iz stranih zemalja
usvojićemo pravilan izgovor koji nas je do sada zbunjivao
upoznaćemo se sa kulturom i običajima naroda čiji jezik učimo
podsticaćemo kreativnost i druge talente, ali na stranom jeziku
takmičićemo se u savladavanju sportskih izazova i vredno se boriti za nagrade
družićemo se sa vršnjacima iz cele Srbije i upoznati Beograd na jedan potpuno drugačiji način
ići ćemo na izlete gde ćemo se takmičiti na engleskom i nemačkom jeziku
pevaćemo pesme, glumiti i gledati filmove na engleskom i nemačkom jeziku
borićemo se za titulu NAJ KAMPERA 2017.
komuniciraćemo 7 sati dnevno, isključivo na ciljnom jeziku
provešćemo nezaboravan letnji raspust i steći diplomu o svom pohađanju Programa

VAŽNO: Svi polaznici Beogradskog letnjeg kampa 2017. osigurani su od povrede i nesrećnog slucaja tokom trajanja kampa kod WIENER STÄDTISCHE osiguranja.

Program se realizuje u Jezičkom centru EQUILIBRIO KIDS:

• u centru grada - Strahinjića bana 14
• na Novom Beogradu - naselje Belville

BROJ MESTA JE OGRANIČEN!

Program nije namenjen učenicima koji nemaju predznanje iz engleskog ili nemačkog jezika
Svim učenicima biće izdato uverenje o pohađanju kampa - leto 2017.
Pročitajte NAJĆEŠĆA PITANJA   Pogledajte CENOVNIK KURSA

Pogledajte UTISKE RODITELJA


POGLEDAJTE KAKO SMO SE DRUŽILI NA PRETHODNIM JEZIČKIM KAMPOVIMA

POGLEDAJTE UTISKE NAŠIH KAMPERA