Beogradski letnji jezički kamp za mlađe osnovce

Kamp za mladje osnovce

OPIS PROGRAMA

Za učenike od I do IV razreda koji žele da provedu deo letnjeg raspusta na zabavan i kreativan način, imamo sjajan predlog: učestvovanje na Beogradskom letnjem jezičkom kampu na engleskom jeziku!

Tokom leta 2017. godine organizujemo druženje mlađih osnovaca iz Beograda i Srbije u okviru Beogradskog jezičkog kampa. „Kampovaćemo“ na engleskom jeziku, kako u prostorijama škole, tako i na atraktivnim i deci interesantnim lokacijama u gradu. Kamp je osmišljen tako da podrazumeva celodnevni program druženja isključivo na engleskom jeziku, kroz interaktivne, kreativne i edukativne jezičke radionice.

Program se realizuje u Jezičkom centru EQUILIBRIO KIDS, u centru grada (Strahinjića bana 14) i na Novom Beogradu (naselje Belville). Družićemo se svakog radnog dana od 9 do 17h, u učionici i u prirodi, u malim mentorskim grupama, u proseku od 6 do 8, maksimum 10 polaznika.

Dodatne informacije o kampu za učenike iz Srbije pročitajte klikom na INFO ZA UČENIKE IZ SRBIJE I SRPSKE DIJASPORE.

OPŠTE INFORMACIJE O KAMPU

kamp je namenjen osnovcima od I do IV razreda
trajanje kampa je dve nedelje, radnim danima od 9h do 17h
I smena - od 19. do 30. juna 2017.
II smena - od 03. do 14. jula 2017.
III smena - od 17. do 28. jula 2017. 
trajanje Programa kampa je 60 školskih časova (nastavne i vannastavne aktivnosti)
jezik u ponudi je engleski
ulazno testiranje je obavezno (neophodno je predznanje iz engleskog jezika)
nastavni plan je usaglašen sa gradivom osnovnih škola
radi se u malim mentorskim grupama (od 6 do 8, maksimum 10 polaznika u grupi)
broj mesta na kampu je ograničen

NASTAVNI DEO KAMPA

Družićemo se u učionici svakog radnog dana od 9h do 12:30h. Tri školska časa, svakog radnog dana tokom trajanja kampa, usmerićemo na razvijanje različitih jezičkih veština i porast samopouzdanja pri korišćenju jezika. Rad u malim grupama doprineće lakšem i bržem usvajanju stranog jezika po izboru.

Nakon prvog nastavnog dela od dva školska časa, očekuje nas kratak predah, kako bismo se dodatno naoružali koncentracijom za još jedan čas konverzacijske radionice, gde ćemo pokazati koliko smo kreativni i brzi, i to ne samo kroz samostalan, već i kroz timski rad!

Na potpuno drugačiji i nesvakidašnji način obrađivaćemo teme koje su predmet našeg interesovanja i podsticati razvoj različitih talenata, ali na stranom jeziku! Osim toga, steći ćemo neprocenjivo znanje o kulturi, tradiciji i običajima naroda čiji jezik učimo.

„Asocijacije”, „memorije” i „muzičke stolice” samo su neke od igara koje čekaju naše drugare u borbi za izbor naj kampera 2017!

Takmičićemo se u kvizovima znanja, slušaćemo popularne pesme na engleskom jeziku. Gledaćemo interesantne dokumentarce o poznatim ličnostima i engleskoj tradiciji.

VANNASTAVNE AKTIVNOSTI KAMPA

Druženje  u učionici završava se u 12:30h, kada ćemo napraviti pauzu za ručak i spremiti se za ono što sledi – druženje u multimedijalnim učionicama ili na izletima u prirodi!

Naša druženja podrazumevaće aktivno učestvovanje u jezičkim pričaonicama, kreativnim i edukativnim radionicama, kvizovima znanja, glumačkim i karaoke obračunima, filmskim projekcijama, i to sve na engleskom jeziku!

Stepen samopouzdanja u komunikaciji na stranom jeziku povećaćemo putem časova konverzacije u prirodi, a takmičarski duh negovaćemo kroz brojna sportska takmičenja. Dan kulture Amerike omogućiće nam da steknemo nova znanja o zemlji, kulturi i narodu čiji jezik usvajamo.

Sve ovo samo je deo aktivnosti koje očekuju naše drugare u takmičenju za izbor naj kampera 2017!

Naša popodneva biće posvećena izletima, kreativnim radionicama, druženjima na najlepšim mestima naše prestonice – i sve to na stranom jeziku!

Što je najvažnije, steći ćemo nova drugarstva i čuvati najlepše uspomene sa kampa do sledećeg leta.

JEZIČKE IGRE BEZ GRANICA

Savski kej i Kalemegdan idealne su destinacije za konverzacijske vežbe u prirodi. Ali to nije sve! Podsticaćemo komunikaciju među kamperima kroz niz uzbudljivih takmičarskih igara u kojima će biti aktivni i jezički, ali i sportski. Uživaćemo u prijatnom ambijentu beogradskih parkova i pritom jačati i sportski i jezički duh.

KREATIVNE JEZIČKE RADIONICE

Multimedijalne učionice Jezičkog centra EQUILIBRIO KIDS biće nam velika podrška u procesu usvajanja stranog jezika. Zahvaljujući opremljenosti nastavnih centara savremenom multimedijalnom opremom gledaćemo filmove na velikom projektnom platnu, pevati karaoke i negovati svoje talente, koji će naš proces učenja učiniti nesvakidašnjim, uzbudljivim i nezaboravnim!

SPORTSKI DANI U PRIRODI 

I ove godine ćemo za sve učesnike Beogradskog jezičkog  kampa organizovati sportsko druženje, osmišljeno kao niz takmičarskih aktivnosti po grupama. Naši kamperi boriće se za titulu najsportiste Beogradskog jezičkog kampa 2017. i simbolične sportske nagrade.

POSETA JEDNOM BEOGRADSKOM SALAŠU

Ovaj celodnevni izlet biće prava letnja avantura za sve naše kampere. Uživanje u čarima srpskog seoskog ambijenta, mnogo druženja u prijatnoj hladovini, jahanje konja uz usvajanje vokabulara vezanog za životinje i prirodu, nacionalnu nošnju i kuhinju, niz različitih radionica uz ukusno posluženje i tradicionalni ručak, samo su neke od aktivnosti kojima će biti posvećen ceo jedan dan Letnjeg jezičkog kampa.

JEZIČKI LAVIRINT

Naša vesela družina preuzeće i ove godine potpuno nove i uzbudljive uloge. Upustiće se u avanturu kakvu su do sada viđali samo na filmu ili video igrici. Jačajući timski duh, razvijajući logiku, moć zapažanja i maštu, rešavaće niz zamršenih zagonetki i komplikovanih zadataka na engleskom jeziku sa ciljem da otkriju misteriju koja se iza nih krije. A nagrada? Nagrada će se kriti u rešenju poslednjeg zadatka.

POSETA MUZEJU AFRIČKE UMETNOSTI

Najbolji način da upoznamo druge zemlje i njihove narode jeste da se uputimo u njihovu umetnost i kulturu. Ali to nije sve, poseta Muzeju afričke umetnosti za sve ovogodišnje kampere biće jedno potpuno nesvakidašnje iskustvo. Imaće prilike, ne samo da obiđu aktuelne postavke muzeja i saznaju mnogo o životu afričkih naroda, već i da na nekoliko sati postanu deo njihove kulture i to kroz učešće u izuzetno atraktivnim, a pre svega interaktivnim radionicama.

UPOZNAVANJE KULTURE AMERIKE

Na kulturnim popodnevima, obogatićemo svoja znanja o zemljama, kulturi i narodu čiji jezik usvajamo. Ovoga puta bavićemo se drugim govornim područijma. Znanje engleskog jezika obogatićemo, ne samo raznovrsnim zanimljivostima iz američke kulture, već i malo drugačijim vokabularom tipičnim za američki kontinent.

GLUMAČKE RADIONICE

Kako bismo ovladavanje jezičkim veštinama učinili još zanimljivijim, gotovo svakoga dana održavaćemo glumačke radionice. Pored pravilnog izražavanja na engleskom jeziku, cilj je da naši kamperi kroz različite tehnike govora i pokreta, nauče sve potrebne trikove kako bi što bolje, sadržajnije i i ekspresivnije komunicirali sa sagovornikom. Zajedno ćemo osmišljavati komunikativne situacije u kojima ćemo učiti kako da na adekvatan način, koristeći se mimikom, pokretom i glasom, izrazimo svoje misli i emocije i što bolje se sporazumemo na ciljnom jeziku.

AVANTURA PARK NA ADI

Da bi naša jezička avantura bila zaista nezaboravna, potreban je još samo jedan neodoljivi sastojak- takmičenje timova naših kampera na poligonima Avantura parka na Adi. Nadmetaćemo se u različitim tipovima uzbudljivih igara orijentacije u prostoru, odmeravaćemo snagu u aktivnostima poput navlačenja konopca ili štafete, nadmudrivati se u igrama iznenađenja, a sve to uz mnogo smeha i odlične zabave.

Jezicki kamp za ucenike osnovnih skola

Učešćem na Beogradskom letnjem kampu 2017:

usavršićemo svoje znanje engleskog jezika
povećaćemo stepen samopouzdanja u komunikaciji na stranom jeziku
srušićemo jezičke barijere i osloboditi se u komunikaciji sa drugarima iz stranih zemalja
usvojićemo pravilan izgovor koji nas je do sada zbunjivao
upoznaćemo se sa kulturom i običajima naroda čiji jezik učimo
podsticaćemo kreativnost i druge talente, ali na stranom jeziku
takmičićemo se u savladavanju sportskih izazova i vredno se boriti za nagrade
družićemo se sa vršnjacima i upoznati Beograd na jedan potpuno drugačiji način
ići ćemo na izlete gde ćemo se takmičiti na engleskom jeziku
pevaćemo pesme, glumiti i gledati filmove na engleskom jeziku
borićemo se za titulu NAJ KAMPERA 2017.
komuniciraćemo na engleskom jeziku, 8 sati dnevno
provešćemo nezaboravan letnji raspust i steći diplomu o pohađanju Programa

VAŽNO: Svi polaznici Beogradskog letnjeg kampa 2017. osigurani su od povrede i nesrećnog slucaja tokom trajanja kampa kod WIENER STÄDTISCHE osiguranja.

Program se realizuje u Jezičkom centru EQUILIBRIO KIDS:

• u centru grada - Strahinjića bana 14
• na Novom Beogradu - naselje Belville

BROJ MESTA JE OGRANIČEN!

Program nije namenjen učenicima koji nemaju predznanje iz engleskog jezika.

Svim učenicima biće izdato uverenje o pohađanju kampa - leto 2017.

Pročitajte NAJĆEŠĆA PITANJA   Pogledajte CENOVNIK KAMPA

Pogledajte UTISKE RODITELJA


POGLEDAJTE KAKO SMO SE DRUŽILI NA PRETHODNIM JEZIČKIM KAMPOVIMA

POGLEDAJTE UTISKE NAŠIH KAMPERA