Dobiti od ucenja stranih jezika kod starijih osnovaca | EQUILIBRIO JEZIČKI KAMP

Dobiti od učenja stranih jezika kod starijih osnovaca

,,Bogat si onoliko koliko jezika znaš.‘‘ Stara poslovica nam u jednoj rečenici stavlja do znanja koliko je bitno još u osnovnoj školi početi sa učenjem jezika. Iako deca u toku odrastanja nisu svesna toga, potrebno im je izložiti sve dobiti koje pruža poznavanje jednog ili više stranih jezika.

  • Kada otputujemo u inostrantvo, znanje engleskog ili nekog drugog jezika nam omogućava da se lakše snađemo u stranoj zemlji, da razgovaramo sa njenim državljanjima, da dobijemo sve potrebne informacije, da u restoranu naručimo hranu koju želimo i ne ostanemo gladni.
  • Kada se nalazimo u stranoj zemlji, sticanje prijatelja neće biti lako ukoliko ne govorimo strani jezik. Da bismo ostvarili komunikaciju sa vršnjacima neophodno je da znamo jezik, koji će nam omogućiti da se upoznamo sa njima, da se družimo, skalapamo prijateljstva koja će trajati, ne samo dok smo tamo, već će se nastaviti i nakon povratka u našu zemlju.
  • Oni koji žele da srednju školu ne završavaju u našoj zemlji već da to učine u inostranstvu, moraju prethodno znati jezik koji se u toj zemlji govori.
  • Ako želimo svoje školovanje da nastavimo upisujući se na neki od poznatih evropskih ili svetskih univerziteta, presudno je znanje stranog jezika. Znanje engleskog jezika je preduslov za upis na bilo koji univerzitet van naše zemlje i zato je bolje što ranije početi sa učenjem da bismo ga do polaska na fakultet u potpunosti savladali.
  • Nakon završenog fakulteta mnogi od nas požele da posao potraže van Srbije. I u ovom slučaju je preduslov za dobijanje posla poznavanje jednog ili više jezika. Kandidati koji govore više jezika uvek imaju prednost.
  • Film bez titlovanog prevoda lakše ćemo razumeti ako znamo jezik koji se govori na filmu.
  • Pesme najvećih svetskih muzičkih zvezda moći ćemo da naučimo i razumemo ako znamo engleski ili neki drugi jezik.
  • Kada govorimo strane jezike osećamo se sigurno gde god da se nalazimo, čak i ako nikoga ne poznajemo.

Kao što i sami možete da zaključite, lista je dosta duga. Šta nas onda sprečava da radimo na sebi i učimo jezik? Ono što je sigurno, jeste da ćemo svakako biti na dobitku.

 

Pročitajte info o Letnjem jezičkom kampu

Pročitajte info o Zimskom jezičkom kampu

Pročitajte ostale Korisne tekstove